+351 916 89 46 16 bnb@casalcubo.nl
B&B Cas al Cubo

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Mei 2021

Uitgave 30

20/21: Een rare stille winter

Nog één keer dan … Covid

Wij denken niet dat er iemand is die het niet volledig zat is. Alle beperkingen in onze persoonlijke – en arbeidzame levens. Het feit dat we allemaal min of meer aan huis gekluisterd zijn, maakt dat er niet beter op. Gelukkig gloort er sinds 1 mei hoop aan de horizon. De Europese Unie heeft een voorstel gelanceerd om niet essentiële reizen binnen Europa toe te staan. Dat geldt voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn. De toestemming gaat in, 14 dagen na de laatste vaccinatie. Wij trekken de champagne open!

In Portugal gaat het uitstekend met de ontwikkeling van het aantal ziektegevallen. De “incidentie”, ofwel het aantal besmettingen per 100.000 inwoners, ontwikkelt zich nog steeds positief. Ondanks het feit dat de samenleving vanaf 5 april langzaam uit lockdown is gekomen. Waar Nederland in de eerste week van mei 630 gevallen per 100.000 inwoners telt, en België 422, telt Portugal er 66. Dat cijfer is hier nog steeds langzaam dalend. (Bron: allecijfers)

Wij hopen dan ook dat dit de aanloop is naar een mooi seizoen. Dat de straten en terrassen van Tavira weer gezellig gevuld zijn. Niet alleen voor onze gasten, die het thuis zitten waarschijnlijk meer dan zat zijn, maar ook voor deze twee B&B-eigenaren die hun gasten en hun werk ongelofelijk missen.

Wij wachten met smart op jullie!

Cas al Cubo 10 jaar!

Raar, is de enige beschrijving van het afgelopen jaar. Misschien dat het daarom niet heel erg gek is dat we het gewoon vergeten zijn. Brigitte stuurde een felicitatie. Wij keken elkaar vrij dom aan …. Oh jaaaa!

Op 1 mei jl. waren we precies 10 jaar open. Het afgelopen jaar was te vreemd om ook maar iets van een feestje te bouwen. Dus dat gaan we dit jaar doen. Boordevol plannen en ideeën die op dit moment vaste vorm gaan krijgen. Natuurlijk willen we jullie allemaal mee laten genieten van dit uitgestelde feestje.

Daarom heeft Cas al Cubo in de maanden mei en juni van 2021 een speciale aanbieding voor een verblijf tot 30 juni 2021.

In 2011 begonnen we met een aanbieding, dus lijkt ons nu een cadeau voor onze gasten ook passend.

Boek minimaal 7 nachten en krijg één nacht GRATIS !

Nieuwe website B&B Cas al Cubo

Na 10 jaar is onze eigen website van het B&B toe aan een “upgrade”. Kathleen neemt het ontwerp ter hand en Nicole de teksten. Nu, vier maanden later, ligt er een schitterende nieuwe website. Dat vinden we zelf althans. Op 3 mei gaat hij “live” en Edward is de eerste die het opmerkt. De site is dan twee uur oud. Hij heeft iets lekkers verdiend als hij straks komt in september!

We zijn er apetrots op! Er zitten vast nog tikfoutjes in, linkjes die misschien niet werken, woorden die onbedoeld niet vertaald zijn naar het Nederlands of anderszins gekke dingen. Laat het ons alsjeblieft weten wanneer je iets raars ziet!! Daarmee help je ons enorm.

Kijk hier naar het resultaat.

ZOOVER AWARD 2020

Officieel zouden de awards in het corona-jaar 2020 niet worden uitgereikt. Er is te weinig gereisd en geen enkele accommodatie bereikt het minimaal aantal benodigde reviews om mee te kunnen dingen. Op 11 maart jl. viel ons daarom een grote verrassing ten deel. We ontvingen een mail van ZOOVER, een organisatie waar we een soort haat-liefde verhouding mee hebben.

De inhoud van de mail was als volgt:

“Gefeliciteerd! Jij hebt een Zoover Award Gold gewonnen!
Dit jaar hebben we geen Zoover Awards uitreiking kunnen organiseren zoals je van ons gewend bent. Daarom hebben we besloten om de gouden Zoover Awards digitaal uit te reiken aan de accommodatie-eigenaren die deze verdienen. 

Met jouw harde werk heb jij namelijk een Zoover Award Gold gewonnen! Dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom hebben we een certificaat voor jou gemaakt en aan deze mail toegevoegd. Deze kun je printen en bij de receptie ophangen, of delen op je website of andere digitale kanalen.We hopen dat je blij bent met je award. Je hebt het verdiend!”

Natuurlijk zijn we hartstikke blij met die ferme pets op de schouder van onze gasten. Ontzettend bedankt aan jullie allemaal.
Wij blijven ons best doen om de vakantie bij B&B Cas al Cubo voor onze gasten ontspannen, gezellig, gewoon onvergetelijk te maken.

Heb je het nu ontzettend naar je zin gehad bij ons en wil je ons graag een steuntje in de rug geven, schrijf dan een review op de site van Zoover.

Dat kan via de volgende link: Zoover review B&B Cas al Cubo

Wij bedanken iedereen bij voorbaat heel hartelijk!

Lente 2021

Het is echt lente! De zon schijnt volop en op 15 mei wordt (vooralsnog) de eerste dag met 30 graden voorspeld. De laatste sinaasappels hangen nog aan de boom; de moerbeien zijn rijp en we strijden met de spreeuwen om het vruchtgebruik.

De takken van de abrikozenboom kreunen onder het gewicht van de vruchten. Onze druivenstruiken hebben mini-trosjes. Voor het eerste hebben we vruchten in de pruimenboom (of zouden t nou tóch kersen zijn?) en de granaatappel bloeit volop. Natuur trekt zich nergens iets van aan. Het leven gaat gewoon door.

In de tuin is altijd iets te doen. We werken aan een extra plekje beneden bij het zwembad. Tekeningen liggen klaar om een schaduwdoek neer te hangen zodat je lekker in een hangmat in de schaduw een boek kunt lezen als je daar zin in hebt. De zithoek naast het terras is uitgebreid met de schommelbank om gezellig te zitten met een groepje.

De olijven zijn allemaal gesnoeid en ze zitten boordevol bloemen. Dat wordt een grote oogst dit jaar. Verder is er altijd iets te snoeien, plukken, maaien of opruimen (de kippen maken nogal troep) dus we vervelen ons op dat gebied nooit.

Tropische zomer in de Algarve! 


We gaan er een super-gezellige zomer van maken. B&B Cas al Cubo introduceert het Happy Hour

Tussen 17:00 en 19:00 kunnen de liefhebbers bij  ons op het terras een aperitief bestellen. We hebben een “borrelkaart” gemaakt met daarop diverse cocktails, een borrelplank of een lekkere fles bubbels. Daarnaast is er volop keuze uit fris, wijn en bier zoals je van ons gewend bent.

Jawel, we gaan shaken. We zijn inmiddels volop in training en, al zeggen we het zelf, niet onverdienstelijk! Kan je je een fijner einde van een ontspannen stranddag voorstellen? Natuurlijk bespreken we daarna nog steeds graag een restaurant voor je.
Het gezamenlijk diner blijft ook bestaan. We hopen dat, naarmate meer mensen gevaccineerd zijn, de regels ten aanzien van samen zijn steeds verder versoepelen. Dan wordt het weer als vanouds. We zullen de coronaregels in acht nemen. 
Wij hebben ongelofelijk zin in het komende seizoen. Het kan ons niet snel genoeg beginnen. De reserveringen beginnen voorzichtig binnen te druppelen en daar worden we ontzettend blij van. De autoverhuurder verhoogt voor het 10e jaar op rij zijn prijzen niet. We regelen ook dit jaar weer graag een auto voor je.
Wij hopen jullie allemaal dit jaar te mogen ontvangen voor een heerlijke ontspannen vakantie in onze mooie Algarve! Onze beschikbaarheidskalender is helemaal vernieuwd.
Boek HIER jouw favoriete kamer. Of stuur ons een mail en vraag naar de mogelijkheden.

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief alweer zin gekregen in een vakantie bij B&B Cas al Cubo, stuur ons dan direct de reserveringsaanvraag  of stuur een mail naar: bnb@casalcubo.nl Tot deze zomer in de Algarve!

×