+351 916 89 46 16 bnb@casalcubo.nl

COVID-19 maatregelen

 
Clean and Safe bij B&B Cas al Cubo. Het corona virus heeft ons in het jaar 2020 in haar greep. De discussies rondom wat veilig en noodzakelijk is, laaien zo halverwege de maand mei op, wanneer de bevolking van de verschillende Europese landen het opgesloten zitten moeilijk vindt worden. In de loop van het seizoen verwachten we dat het toerisme toch wel weer een beetje op gang zal komen en we hebben ons daarop goed voorbereid.

Algemeen

Portugal, en specifiek de Portugese Algarve, is op het moment een van de minst door het Covid virus belaagde locaties. Reden voor de Portugese overheid om restaurants, stranden en attracties onder strikte veiligheidsvoorschriften, te heropenen. Ter plaatse informeren we u over de maatregelen die op het moment van uw bezoek aan de Algarve nog van kracht zijn.
clean and safe label

Clean and Safe

In Portugal hebben overheid en het nationaal bureau van toerisme een pakket aan maatregelen samengesteld die het verblijven in alle toeristische accommodaties veilig en verantwoord maakt. Wij hebben ons vanzelfsprekend aangesloten bij dit label en we hebben de geadviseerde maatregelen geïmplementeerd. Die maatregelen omvatten:

Aankomst

Het schoonmaken van de handen met een desinfecterende handgel (staat klaar in de hal), elke keer dat u het B&B betreedt. In contact met de gasten, dragen wij een mondmasker en tijdens het klaarmaken en uitserveren van het ontbijt gebruiken wij handschoenen. Op uw kamer vindt u een mondmasker. Omdat dat hier in de supermarkten en restaurants is voorgeschreven, verstrekken wij er een.

Social distancing – 2 meter in Portugal

In ons Bed en Breakfast zijn de gemeenschappelijke ruimtes groot. Daarnaast zijn er twee uitgangen van en naar het zwembad terras. In het B&B hebben we een verstandige looprichting aangelegd, zodat gasten elkaar niet binnen 2 meter hoeven te passeren. We leggen dit uit zodra u binnenkomt. Op de vloer is dit niet aangegeven, want we runnen een B&B en geen militaire kazerne. We rekenen op uw medewerking.

Gezamenlijke ruimtes

Volgens de richtlijnen van Clean and Safe zijn de gezamenlijke ruimtes ontdaan van alle “onnodige” attributen. Alle oppervlakken zullen daar dagelijks meerdere keren worden gereinigd met een antibacterieel schoonmaakmiddel.

Ontbijt

De adviezen vanuit de overheid schrijven voor dat het uitgebreide gezamenlijke ontbijt zoals wij dat altijd serveerden, op een wat andere manier moet worden ingericht. Dat betekent dat we per reisgezelschap op het moment dat u naar beneden komt, de tafel dekken. Middels een keuzemenu kunt u van tevoren aangeven waaruit uw ontbijt moet ontstaan. Wij maken dat per boeking apart klaar voor de verschillende kamers. Het ontbijt wordt dus voor u persoonlijk samengesteld en geserveerd. Op deze manier hoeven we geen grote hoeveelheden voedsel weg te gooien. Misschien wordt het noodzakelijk, bij een volle bezetting, dat wij met u een tijdslot afspreken om te ontbijten.

Diner

Wij kunnen u uitstekend adviseren waar u een heerlijk, gezellig en veilig buiten de deur kunt eten. We kennen de restaurants met een buitenterras en een uitstekende keuken en natuurlijk reserveren we uw tafel voor u. Wilt u de deur niet uit, dan hebben we tegen een kleine vergoeding, een aantal eenvoudige gerechten die we om 19:30 kunnen serveren. Deze gerechten kunt u voor 12:00 ´s morgens bestellen. Zo kunt u lekker aan het zwembad blijven of op uw eigen kamerterras eten.

Schoonmaak

Buiten uzelf, zal uw kamer alleen betreden worden door Verónica. Zij is officieel verantwoordelijk voor de schoonmaak. Wij maakten altijd al schoon aan de hand van een takenlijst en voor elke kamer werden al nieuwe middelen aangerukt, dus dat hoeven we niet te wijzigen. Wat we wel hebben aangepast, is het middel waarmee we schoonmaken. Dat is nu een op Dettol gebaseerd desinfecterend schoonmaakmiddel. Natuurlijk worden tijdens de schoonmaak handschoenen gedragen en met uw beddengoed wordt, voor de veiligheid van onze collega, zo weinig mogelijk “gewapperd”; we trekken dat alleen strak.

Zwembad

In verband met de veilige afstand tussen onze gasten, kunnen we slechts één gezelschap / boeking tegelijk in het zwembad toestaan. De maximaal aaneengesloten gebruiksduur van het bad is een uur. Natuurlijk vervalt deze regel wanneer u als enige op het terras bent en gebruik van het bad maakt. Op de ligstoelen adviseren we het gebruik van een eigen handdoek. Na gebruik worden de stoelen schoongemaakt met een desinfecterend middel, zodat de volgende gast weer veilig kan gaan zitten. De stoelen rondom het zwembad en op het terras hebben een vaste plaats gekregen zodat de 2 meter afstand is gewaarborgd.

Wij zijn Nicole en Kathleen

Eigenaren van B&B Algarve Cas al Cubo
Lees hier ons blog met Portugese verhalen

(+351) 916 894 616

stuur een bericht: bnb@casalcubo.nl

×