+351 916 89 46 16 bnb@casalcubo.nl
Bed en Breakfast Algarve

Golfbanen in de Algarve

Hier vindt u een overzicht van de 6 golfbanen in de Oost Algarve.

Golfbanen in de Algarve: Benamor

De green met golfers bij Benamor Golfbaan

Benamor Golf  is een prachtige 18 holes golfbaan in de Algarve (Zuid-Portugal). De baan ligt een paar kilometer ten oosten van Tavira  en het is de meest populaire baan in de Oost-Algarve. De Golfbaan is in het voorjaar van 2000 geopend en biedt zowel uitzicht op de bergen als op de zee en het Ria Formosa nationaal park. Geniet van de rustige omgeving, het geluid van een veelheid aan vogels en af en toe van de juichkreet van een medespeler. Het ontwerp voor deze baan is van Sr. Henry Cotton. De baan is populair en in het seizoen soms druk. De Head Pro op Benamor is Bart van der Wind. Voor Nederlandse golfers van elk niveau is het fijn. Je kunt er voor kiezen om in de eigen taal advies te krijgen om je golfspel te verbeteren. Deze golfbaan ligt het dichtst bij Bed en Breakfast Cas al Cubo. 

Architect

Sir Henry Cotton

Par

71 - 18 holes

Handicap

Gents < 28  |  Ladies < 36

Niveau

Terrein

Licht glooiend

Lengte

 • [White 5497 m
 • [Yellow 5197 m
 • [Red 4760 m

Locatie en contact

Benamor Golf
Quinta de Benamor
8800-067 Conceição de Tavira
Algarve, Portugal

Golfbanen in de Algarve: Quinta da Ria

Golfer op de green van Quinta da Ria golfbaan

Golf course Quinta da Ria  ligt midden in het natuurpark van de Ria Formosa. Dit is een van de golfbanen in de Algarve die direct aan zee is gebouwd. Het uitzicht over zee en naar het pittoreske dorp Cacela Velha is onovertroffen. Golf Resort Quinta da Ria is een ontwerp van de wereldberoemde golfbaan architect Rocky Roquemore. Het doel van dit ontwerp was, de originele landschapselementen zoals de oude johannesbrood- en olijfbomen te behouden. Dat is uitstekend gelukt! Quinta da Ria golfbaan is een echte uitdaging voor de spelers en dat was precies de bedoeling van de architect.

Architect

Rocky Roquemore

Par

72 - 18 holes

Handicap

Gents < 28  |  Ladies < 36

Niveau

Terrein

Licht glooiend

Lengte

 • [White 6053 m
 • [Yellow 5910 m
 • [Blue 5348 m
 • [Red 4977 m

Locatie en contact

Quinta da Ria Golf
8900-057 Vila Nova de Cacela
Algarve, Portugal

Golfbanen in de Algarve: Quinta de Cima

Quinta de Cima water element - golfbanen in de Algarve

Quinta de Cima Golf Course is een ontwerp van dezelfde Amerikaanse architect als zuster-baan Quinta da Ria. De banen behoren tot hetzelfde resort en liggen in hetzelfde gebied. Van de golfbanen in de Algarve is dit de kampioenschapsbaan. Spelers op Quinta da Cima hebben minder zeezicht dan golfers op Quinta da Ria. De eerste hole is een rustige Par 5, maar de moeilijkheidsgraad loopt snel op. Golfcourse Cima is ontworpen met verschillende doglegs, grote zandbunkers, en waterelementen die de golfer moet overwinnen om de green te bereiken.  Bij de aanleg van deze golfbaan zijn de oude olijf- en johannesbroodbomen behouden. Het landschap heeft nog steeds zijn traditionele karakter. Op Quinta da Cima komt elke speler terug. De uitdaging van de baan in combinatie met de pure natuurschoon vormen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op elke speler.

Architect

Rocky Roquemore

Par

72 - 18 holes

Handicap

36

Niveau

Terrein

Licht glooiend

Lengte

 • [White 6586 m
 • [Yellow 6147 m
 • [Blue 5552 m
 • [Red 5032 m

Locatie en contact

Quinta de Cima Golf
8900-057 Vila Nova de Cacela
Algarve, Portugal

Monte Rei golf en country club

Golfers op Monte Rei Golf en Country Club golfbaan Algarve Portugal

Monte Rei Golf and Country Club is een van de mooiste golfbanen in Portugal. Misschien is het wel dé mooiste golfbaan. De baan is chic en duur en spelen op Monte Rei is een ervaring di je je leven lang bij blijft. De golfbaan ligt in een rustig gebied in de Oost-Algarve. Naar het noorden hebben de spelers uitzicht op de schitterende bergen van de Serra do Caldeirão. In het zuiden glinstert het water van de Atlantische Oceaan. Deze golfbaan combineert het mooiste dat natuur en sport in de Algarve biedt. Op dit moment heeft Monte Rei 18 holes. Binnenkort volgt uitbreiding met een tweede baan van dezelfde signatuur. Monte Rei is meer dan een golfbaan. Het is een landgoed van 1000 hectaren met accommodatie, appartementen, luxe villas en een super-de-luxe clubhuis voor een onvergetelijke golfbeleving.

Architect

Jack Nicklaus

Par

72 - 18 holes

Handicap

Niveau

Terrein

Heuvelachtig

Lengte

 • 6567 m

Locatie en contact

Monte Rei Golf
Sítio do Pocinho, Sesmarias
P.O. Box 118
8901-907 Vila Nova de Cacela
Algarve, Portugal

Castro Marim golf and country club

Golfbanen in de Algarve - Castrom Marim golf course - Buggy

Castro Marim Golf Resort ligt naast het gelijknamige. Van de golfbanen in de Algarve vinden wij dit de leukste. De baan is goed ontworpen en hij gaat op in het golvende landschap. Het uitzicht is rondom fantastisch! Een buggy is absolute noodzaak op deze baan. Drie maal negen holes is het ontwerp. Guadiana course en Atlantico course zijn de twee oudste delen. Grouse course is het meest recente ontwerp. De eerste twee verschillen duidelijk van de Grouse course doordat ze vol staan met dennenbomen. De laatst gebouwde 9 holes liggen in een wat meer open landschap. In dit natuurlandschap delen golfers de baan met inheemse diersoorten. Er loopt wel eens een wild zwijn rond, konijnen hoppen over de green, overal hoor en zie je vogels en zelfs de zeldzame Iberische Lynx is hier al eens gespot!

Architect

Terry Murrey

Par

71 - 3 x 9-holes

Handicap

36

Niveau

Terrein

Licht glooiend

Lengte

 • Atlantic 2508 m
 • Grouse 3017 m
 • Guadiana 2757 m

Locatie en contact

Castro Marim Golf & Country Club
Sítio do Lavajinho
8950-190 Castro Marim
Algarve, Portugal

Golfbanen in de Algarve: Quinta do Vale

Golf course Quinta do Vale ligt in de Oost-Algarve, helemaal aan de grens met buurland Spanje. Het is de enige van de golfbanen in de Algarve die is ontworpen door Severiano Ballesteros Deze speler is uitgeroepen tot Europees speler van de eeuw. Quinta do Vale golfbaan kijkt uit over de Guadiana rivier. Het is een schitterende 18 holes baan met drie par 5, drie par 4 en drie par 3 holes. De baan heeft verschillende water elementen en goed onderhouden greens. Elke hole heeft zijn eigen uitdaging en de baan is volledig geintergreerd in het omringende landschap. Spelen op Quinta do Vale is een onvergetelijke ervaring!

Architect

Seve Ballesteros

Par

72 - 18 holes

Handicap

Gents < 28  |  Ladies < 36

Niveau

Terrein

Licht glooiend

Lengte

 • [Championship 6510 m
 • [White 6207 m
 • [Yellow 5757 m
 • [Blue 5369 m
 • [Red 4803 m

Locatie en contact

Quinta do Vale Golf Course
Eiras da Achada
PO Box 137
Monte Francisco
8950-909 Castro Marim
Algarve, Portugal

×