+351 916 89 46 16 bnb@casalcubo.nl
Bed en Breakfast Algarve

Wandelvakantie Algarve

Wandelen is proeven van de wereld

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Als je stopt met wandelen, word je snel oud. Daarom is een wandelvakantie Algarve vanuit Bed en Breakfast Cas al Cubo Tavira een gezonde en ontspannende invulling van jouw vakantie. Vergeet de stress van alledag. Maak je hoofd leeg. Gun jezelf het relaxte gevoel dat je krijgt van een stevige wandeling. In zeer korte samenvatting, is dit de theorie van de Ierse professor Shane O´Mara. O´Mara bestudeert het menselijk brein en de invloed van wandelen op de hersenwerking. Hij schreef er een boek: Te Voet.

Wandelvakantie Algarve

Wij houden erg van wandelen. Toen we nog op kantoor werkten in Nederland, wandelden we elk weekend. Nadat we in 2011 ons Bed en Breakfast Cas al Cubo, openden, zijn we heel snel begonnen onze directe omgeving te verkennen. Ons B&B ligt in de Oost-Algarve. De eerste nieuwe routes ontstaan in dat gebied. In de afgelopen tien jaar hebben we in de Oost-Algarve bijna 100 wandelroutes beschreven. Al die routes staan op onze website met wandelingen in de Algarve. U kunt ze daar ook gratis downloaden. We nodigen u uit om te komen wandelen bij ons in de Algarve. Niet alleen omdat het heel gezond is, maar vooral omdat dit zo´n mooi en afwisselend gebied is. We willen u graag wegwijs maken!

Kust van de Oost-Algarve

De Algarve is verdeeld in drie verschillende zones. Die zones hebben verschillende landschappen. Onze kust heet de Litoral. Dit is een prachtig gebied voor een zomerse wandelvakantie Algarve. In de Oost-Algarve wordt de kust gekenmerkt door een waddengebied. Nationaal Park Ria Formosa bestaat uit een langgerekt duingebied langs de kust. Moerasachtige wadden met zoutpannen en hagelwitte zandstranden liggen langs de Atlantische Oceaan. Deze gebieden hebben hun eigen specifieke flora en fauna. Het fijne van de kuststrook is, dat je er ook in de warme zomermaanden kunt wandelen. Door een verkoelend zeewindje is het zomerse klimaat aan de kust heel aangenaam. Met een goede hoofdbedekking en een hoge factor zonnebrandcrème is een strandwandeling een prima idee.

Barrocal

Net boven de kust ligt de Barrocal. B&B Cas al Cubo Tavira ligt in dit gebied. Het heeft ook een heel eigen planten- en dierenleven. Tussen de bergen en de kust komt de invloed van twee kanten. Geologisch bestaat de ondergrond van de Barrocal uit een kalkhoudend gesteente. Het landschap is licht glooiend en het wordt nooit hoger dan 400 meter. Voor een wandelvakantie Algarve is dit een mooi gebied.

Steeneik is een veel voorkomende inheemse boom. De mens heeft in dit gebied Johannesbroodbomen en Mirte toegevoegd. Boeren plantten olijfbomen, vijgenbomen en amandelbomen. De Barrocal is een droog gebied en deze vier boomsoorten hebben weinig water nodig om te overleven. Paden, sporen en tracks lopen hier kriskras door elkaar. Dit netwerk van historische weggetjes biedt een fantastische basis voor een wandelvakantie Algarve.

Serra

De bergen, of de Serra, beginnen ten noorden van ons B&B. In het westelijk deel van de Oost-Algarve heet het gebergte de Serra do Caldeirão. De meeste officiële wandelroutes van de gemeentes São Brás de Alportel en Loulé lopen in dit gebied. Verder naar het oosten loopt de bergrug Serra de Alcaria do Cume. Hier lopen de meeste wandelingen van gemeente Tavira. B&B Cas al Cubo ligt net ten zuiden van Santa Catarina da Fonte do Bispo. In dit gebied hebben wij een hele reeks wandelingen opgetekend. Bed en Breakfast Algarve heeft ook een individueel pakket: Wandelvakantie Algarve .

Wandelen vanuit B&B Cas al Cubo

De Oost-Algarve is een mooi wandelgebied! In B&B Cas al Cubo vindt u rust, ontspanning en verzorging. Wij adviseren u en we helpen met het samenstellen van uw wandelvakantie. Een grote keuze aan GPS-routes en onze kennis van de Oost-Algarve zijn daarbij onontbeerlijk. Na een stevige wandeling is het B&B een heerlijke plek om de voeten omhoog te gooien en lekker uit te puffen. Boek een wandelvakantie bij ons B&B in de Algarve en maak een onvergetelijke herinnering!

 

×