+351 916 89 46 16 bnb@casalcubo.nl
Bed and breakfast Algarve

Stranden in de Algarve

Stranden in de Algarve behoren tot de mooiste in de wereld. Verschillende reismagazines hebben onze stranden uitgeroepen tot “Best Beach destination in the World”. In de Oost-Algarve liggen de stranden grotendeels in het Nationaal Park van de Ria Formosa. Dit waddengebied biedt lange schone zandstranden. Elke strandliefhebber vindt hier zijn of haar favoriete strand. Of je voorkeur nu uit gaat naar watersport, cafés en restaurants of dat lange rustige stuk strand waar je je alleen op de wereld waant. Stranden in de Algarve biedt het allemaal. Hier onder beschrijven wij onze favoriete stranden.

Fuzeta

Het strand van Fuzeta is het dichtst bij B&B Cas al Cubo. Fuzeta is traditioneel een vissersdorpje en die sfeer ademt het nog steeds. Het dorp heeft twee stranden. Aan het eind van de haven is een klein zandstrand in de baai. Direct aan het strand staat een restaurant annex cocktailbar; Borda d´Água. Het strand ligt binnen de lagune waardoor er weinig stroming staat. Dat maakt het ideaal voor kleine kinderen. Het tweede strand ligt aan de overkant van diezelfde lagune. Een veerboot vaart regelmatig heen en weer. Het strand is voorzien van alle gemakken: strandstoelen en parasols, een bar/restaurant en natuurlijk zijn er in het seizoen strandwachten.

Armona en Culatra

Olhao heeft zelf geen strand. Vanaf de kade vertrekken elke dag volgens strak tijdschema de veerboten naar de mooiste stranden in de Algarve. Armona en Culatra zijn de twee strand-eilanden van Olhao. Hier zijn de stranden lang, wit en uitgestrekt. Wanneer je tien minuten loopt heb je je eigen privéstrand. Armona is het eiland dat het meest dicht bij Olhao ligt. Het is iets drukker dan Culatra, omdat er een klein vakantiepark op ligt. Culatra biedt geen vakantie-accommodaties. Dit eiland is het thuis van families traditionele vissers van de Algarve die hier vaak al eeuwen wonen. De stranden zijn lang, stil en als dagtrip raden we een wandeling aan van het dorp Culatra naar het dorp Farol dat op hetzelfde eiland ligt.

Praia Farol


Praia Farol is onze absolute topfavoriet van de stranden in de Algarve. Dit kleine strand ligt in een beschutte baai en zomers zijn er zijn strandstoelen en parasols te huur. Deze kan je een dag van tevoren boeken bij de fantastische strandbar MarAmais. Deze bar serveert ook lunch en cocktails op het strand, op jouw eigen strandstoel. Hoeveel méér vakantie kan je willen?

Tavira

Beide stranden liggen op het strandeiland van Tavira. Van de twee stranden op deze zandbank, heeft Praia de Tavira het meeste restaurants en bars. In de zomermaanden is hier ook een camping. Deze stranden zijn hagelwit, lang en breed. Het hele eiland is zo´n 16 kilometer lang. Zowel in de zomer als in de zonnige maar wat frissere wintermaanden zijn het heerlijke stranden voor een dagje zonnebaden of voor een lange wandeling. Vanaf de kade van Tavira en vanaf Quatros Águas varen regelmatig veerboten naar het strand.

Barril

Acht kilometer ten westen van het strand van Tavira, ligt het strand van Barril. Dit is misschien wel het meest populaire strand van de Oost-Algarve. Vanaf het vasteland moet je geen veerboot nemen om naar dit strand te gaan. Een dieseltrein rijdt regelmatig heen en weer voor de strandgangers die geen 1,5 kilometer willen lopen. Barril is bekend om zijn ankers op het duin; een herinnering aan de tonijnvisserij waarmee de vissers in dit gebied traditioneel hun brood verdienden. Praia do Barril heeft faciliteiten voor mindervaliden, een grote range watersport activiteiten en verschillende restaurants. Natuurlijk kan je er ook parasols en strandstoelen huren. Het officiële naaktstrand  is twee kilometer lopen naar het westen.

Fabrica & Caçela Velha

Praia da Fabrica is zonder enige twijfel een van de meest sprookjesachtige stranden in de Algarve. Dit is de enige plaats waar je, met laag water, de lagune van het natuurpark van de Ria Formosa te voet kunt oversteken. Fabrica is nog een echt natuurlijk strand. Er zijn geen bars of restaurants en het is de topfavoriet van de lokale bevolking. In het naastgelegen dorp Caçela Velha zijn twee uitstekende restaurants voor een lunch of diner.

Manta Rota

Manta Rota strand is het eerste strand in de Oost-Algarve dat niet meer in het natuurpark van de Ria Formosa ligt. Je parkeert de auto hier weer direct aan het strand. Het strand van Manta Rota is een breed wit zandstrand aan een helderblauwe zee. Over het algemeen staat er weinig stroming en de bodem loopt langzaam af. Het is dus een heel geschikt strand voor kinderen. Watersport is ruim vertegenwoordigd op dit strand. Als klap op de vuurpijl, ligt direct aan het strand één van de beste restaurants van de Algarve: Restaurante Cha com Água Salgada. Een absolute aanrader voor een lunch of diner. Bespreek hier wel een tafel!

×