+351 916 89 46 16 bnb@casalcubo.nl
Belevenissen van twee B&B eigenaren in de Algarve

Inpakken en wegwezen

VERHUIZEN

Debbie helpt inpakkenInpakken en wegwezen ..

Dit is voor ons wel hèt thema van 2022. Maar zo ver is het op dit moment nog niet. B&B Cas al Cubo is nog volop in bedrijf en de meeste dagen hebben we helemaal geen tijd om aan onze ophanden zijnde verhuizing te denken. Dat is maar beter ook. Voor onze tere hartjes bedoel ik dan, want van alles wat we moeten uitzoeken en inpakken en verslepen krijgen we gierende hartkloppingen.

De meeste gasten die hier komen, weten het niet. Maar onder B&B Cas al Cubo ligt een kelder verstopt van maar liefst 112 m2, volgepropt met … zooi die op enig moment onmisbaar leek. Wij roepen altijd heel hard: ”geld hebben ze niet (waar), maar spúllen!” En zo is dat. Als je bij ons de keldertrap afdaalt, land je eerst in de wijnkelder. Daarnaast liggen de voorraden voor het B&B; koffie, thee, schoonmaakmiddelen etc. Eén blik aan wat je verderop wacht, zou een wijs mens doen besluiten om maar meteen rechtsomkeert te maken. Of minimaal om je eerst maar eens een wat langere stop te maken in de wijnkelder om je moed in te drinken.

Garage B&B AlgarveWat staat er eigenlijk allemaal?

De held die toch meteen door-kluunt, stuit op rekken en rekken vol dozen met lakens en dekens, reserve-handdoeken, kabels, boeken, spullen van terugkerende gasten die we elk jaar opslaan zodat zij niet hoeven te slepen, gereedschap (veel), wasmachines, nog meer gereedschap, fietsen, verf, extra bedden, een sauna (inmiddels gedemonteerd want verkocht); enfin, teveel om je voor te stellen. Lardeer dat met overal rollen plakband, lege dozen in al dan niet opgevouwen staat en veel “nog uit te zoeken” en een toezichthoudende kat. Het resultaat is chaos.

OLX en Facebook

Infrarood en Finse saunaDe kelder moet gedurende de zomer toch verhuis-klaar gemaakt kunnen worden, zeggen we tegen elkaar. We kijken “gewoon” in alle dozen wat erin zit. Dan gaan we er vervolgens op zijn Marie-Kondo´s (dank je wel Birgitta!) doorheen. We zijn begonnen bij een groot obstakel: de sauna. De kopers van ons huis willen die namelijk niet hebben. En wij nemen hem niet mee; de Algarve is er in de zomer te warm voor. Dus hij belandt op Facebook in een groep van Nederlanders in Portugal. De belangstelling is enorm en binnen een paar dagen krijgt hij een nieuwe bestemming in Noord-Portugal op een prachtig resort, ook van Nederlanders. Het klimaat daar is toch anders dan in de Algarve en we zijn er zeker van dat ze er veel plezier van zullen hebben.

Wat gaan we ermee doen?

Als je goed kijkt, zie je pas wat een spullen je hebt en vooral hoeveel je niet gebruikt. Speelgoed zoeken we uit en doneren we aan de plaatselijke crèche. Die zijn er blij mee. Kleding die we niet meer dragen gaat naar het goede doel. Dan zijn er nog (veel, zo blijkt) zaken die we zelf niet meer gebruiken, die niet kapot zijn maar om alles nu zomaar weg te mikken. Dan gaat het bijvoorbeeld een set grote geluidsboxen van Impulse. Dit is een gerenommeerd Nederlands merk. Na de opkomst van de Buetooth speakers (of bloetoe, zoals dat hier in huis heet) staan ze te verstoffen in de kelder. Kathleen is eigenwijs (ik vind het onzin en veel gedoe) en zet ze op de Portugese marktplaats.

Verkocht!

De Portugese Marktplaats heet OLX. Kath. doet onderzoek naar de waarde van de in mijn ogen waardeloze boxen en vraagt er nog best veel geld voor. Ik lach me slap en verwacht er niks van. Tot mijn verbazing, is er belangstelling vanuit Ovar in Noord-Portugal. Mijn pimpelpaarse Crocs breken volledig als er niet wordt onderhandeld over de prijs en als er binnen no-time een auto het terrein op tuft om de kleinoden in te laden. Alsof de vinder bang is dat de boxen (niet mijn Crocs!) weglopen.

Muziekboxen Cas al CuboDat ruimt lekker op en knisperende biljetten nemen weinig plaats in. Onze boxen gaan naar een muziekliefhebber met een, naar eigen zeggen, absoluut gehoor die al jaren jaagt op zulke boxen. Deze boxen produceren kennelijk een geweldig geluid. Ik aai mijn bloetoe nog maar eens, zet hem wat harder en pak de volgende doos.

Zo rommelen we dus wat aan, tussen ontbijt, schoonmaak, onderhoud, diners en boodschappen door. Het is een druk seizoen en ook heel leuk omdat veel gasten van het eerste uur ons op deze plek nog een laatste keer komen bezoeken. Langzaam moeten we ook in de kelder resultaat gaan zien van alle inspanningen en in oktober, na vertrek van onze laatste gasten, gaan we los op de begane grond en de eerste verdieping. Voorlopig is het beneden nog een bende, duiken we bij elke gelegenheid onder in de krochten van het huis en werken we ons doos voor doos door de bergen heen.

Kamer boeken?!

Maar heb jij nu zin om B&B Cas al Cubo nog een laatste keer te bezoeken, aarzel dan niet. Eind augustus en begin september hebben we nog een paar kamers beschikbaar.

En met het inpakken en de verhuizing komt het vást goed!

×